Ako začať s prácou z domu, keď o mojich službách nik nevie?

Ak chcete flexibilitu / a slobodu!/, ktorú práve práca z domu poskytuje a chcete byť svojou vlastnou šéfkou, práve kariéra podnikateľky na voľnej nohe to plne ponúka a poskytuje. Ale ako začať, keď o vás nik nevie? Ako docieliť, aby ľudia /a budúci klienti/ vedeli, že sa na váš môžu obrátiť? Týchto niekoľko jednoduchých /ale zaručených/ krokov vám začiatok uľahčí. 

Výskum

Akonáhe sa rozhodnete, že spustíte podnikanie na voľnej hovej, pravdepodobne budete chcieť začať čo najskôr. Ale budete musieť spomaliť a uistiť sa, že v oblasti, v ktorej chcete pracovať je dostatok pracovných možností. Takže si urobte malý prieskum a zistite si, či je po vašej špecializácii dopyt a že vám prinesie aj zisk. Možno budete prekvapená koľko ľudí hľadá práve vaše služby!

Sieť

Ak chcete byť dobrá, jedným zo spôsobov, ako toho dosiahnuť je vytvoriť si sieť. Je to nevyhnutná súčasť každej práce na voľnej nohe. Či už je to účasť na miestnych akciách alebo sa dokonca zapojíte do profesionálnej on-line skupiny, vybudovanie nových spojení vám môžu pomôcť stretnúť sa s novými ľuďmi z vášho oboru. Môžete spolupracovať s kľúčovými hráčmi alebo dokonca nájsť nových potencionálnych klientov.

Získajte tréning

Iste, možno si myslíte, že viete všetko čo potrebujete, aby ste bola úspešná. No stále ešte existujú niektoré vecí, ktoré sa môžete naučiť, aby sa zabránilo niektorým celkom vážnym profesným úskaliam. Toto je miesto, kde mentor môže prísť vhod. Je ideálne nájsť niekoho, kto tiež pracuje z domu v rovnakom alebo podobnom obore ako vy a kto vás môže viesť pri vašom štarte. Pomôže vám svojimi skúsenosťami a radami, ktoré vám uľahčia prácu a bude vás motivovať k výsledkom, ktoré ste si predsavzala.

Nastaviť domácu kanceláriu

Vyhradený priestor pre prácu je dôležitý hlavne pokiaľ sa chystáte primárne pracovať z domu. Nie len že vám to pomôže sústrediť sa na prácu bez toho, aby ste bola rozptyľovaná, ale tiež to pomôže vašej rodine rešpektovať skutočnosť, že pracujete. A to aj v tom prípade, že ešte nemáte jediného klienta! Pripravujete si tak pôdu pre budúcu prácu a to vás môže motivovať, aby ste svoju prácu z domu brala naozaj vážne.

Nájsť klientov

Na rozdiel od práce v tradičnom zamestnaní, kde je vždy práce nad hlavu, nájsť stály prúd klientov môže byť na začiatku ťažšie. Oslovte na začiatok priateľov a rodinu a dajte im vedieť o zmene vo svojom povolaní a požiadajte ich, aby vám odporučili potencionálnych klientov. Mali by ste tiež priebežne aktualizovať svoje profily na sociálnych sieťach /napríklad Linkendin, Google+ a rovnako aj Facebook a Twitter/ a doplňte tam služby, ktoré ponúkate. Verte mi, ľudia vás sledujú viac ako si myslíte a ako oni priznajú! Môžete dokonca pridať hodnotné informácie o aktuálnych trendoch vo svojom obore a tým predstavovať seba ako odborníka. A konečne, oslovte firmy, s ktorými by ste chcela priamo pracovať /aj keď nehľadajú žiadne pracovné obsadenie/ a ponúknite im svoje služby! Nemáte čo stratiť, iba získať! ;)

Práca z domu /na voľnej nohe/ je skvelý spôsob, ako mať prácu, ktorú milujete, ale tiež mať plne pod kontrolou svoj pracovný deň a čas. Aj keď by sa mohlo zdať, že je to náročné, každý z vyššie uvedených krokov vám pomôže vytvoriť solídny základ, na ktorom si vytvoríte svoje podnikanie z domu a slobodu, o ktorú sa snažíte. 

                                                                                                                                                Evka :)

Štítky

Neboli nájdené žiadne štítky.