Máte dôveru, kompetencie a dôveryhodnosť?

Máte dôveru, odbornú spôsobilosť a dôveryhodnosť v prezentácii a komunikačných zručnostiach? Pokiaľ nie, čítajte ďalej...

Viem, že z každej strany do vás bušia články o dôveryhodnosti. Myslím si, že nedostatok dôvery v seba má veľmi veľa žien. Žena, ktorá si neverí, sa tvári ako prosebník, ktorí /ako si môžeme samé predstaviť/ nie je veľmi prínosný pri obchodných jednaniach predovšetkým s mužskými kolegami.

V podnikaní /ale aj v klasickom zamestnaní/ sú určité aspekty, ktoré majú zásadný význam pre získanie klienta a to sú prezentácia a komunikácia. Ale musí to byť správny „druh“. Keď sú niektoré ženy nervózne, veľakrát začnú bláboliť a ich správa úplne zmení odkaz ich prejavu. Ale aj tak musíme žiť v tom „rýchlom pruhu“ – dnešný obchodný model závisí od prehľadnej prezentácie, stručnej správy a efektívnemu počúvaniu.

Sú techniky, ktoré prvotriedny komunikátor preukáže tvárou v tvár.

Bez správnych prezentačných zručností nebude ľahké budovať vzťahy, presvedčiť ľudí okolo vás alebo účinne udržať pozornosť klientov, ktorí sa s vami stretli. S nimi ale naopak môžeme dosiahnuť vrchol prvotriednej prezentácie v náš prospech a vybudovať veľkú sieť kontaktov.

Vnímanie je silnejšie než fakt, že vytvoríte výborný prvý dojem. Váš prvý dojem je plne o tom, ako vypadáte, čo máte na sebe, aké farby a štýl ste zvolila, váš výstrih, dĺžka sukne...

Váš druhy dojem je vytvorený pomocou vášho hlasu, ktorý pri správnom používaní môže vyjadriť dôveru, profesionalitu a znalosti. Pokiaľ ste pripravená. Druhý dojem môže vytvárať a vytvoriť bezprostredné okamihy po otvorení úst. Máte sekundu na to, aby ste to spravila úspešne.

Nakoniec, aj váš neverbálny jazyk musí naväzovať na presné správy a informácie, ktoré chcete poslucháčovi posunúť. Mať silný hlas a slabú reč tela sa stáva rozhodujúcim faktorom. Kombinácia týchto techník vám zaručí úspech v podnikaní v 21.storočí. Vaša dôvera, kompetencie a dôveryhodnosť sú základným kameňom na stavbe mrakodrapu zvanom úspech. 

Štítky

Neboli nájdené žiadne štítky.