Ako z flexibilnej najviac vyťažia vaši najbližší?

Ste rada, že ste pracujúca mama. Jasné, peniaze treba a mať v dnešnej dobe prácu sa rovná výhre v športke. Dochádzate do práce každý deň? To už také úžasné nie je. Proste viem, že pokiaľ by ste mala vo svojom živote trochu viac času a jednoduchosti, mohla by ste byť kľudne spevácka hviezda a byť tiež doma. A vy veríte, že ak nájdete flexibilnú prácu, mohla by to byť odpoveď.

Nedávno sa v Amerike robil prieskum, ako flexibilná práce zlepšuje vzťahy. Nie je divu, že drvivá väčšina respondentiek uvádza, že flexibilné pracovné usporiadanie času má pozitívny vplyv na zdravie. Áno, v Amerike sa možno žije inak, ale aj tam je množstvo pracujúcich mamičiek, lebo nemajú „dobre situovaného“ manžela a nie každá má opatrovateľky, ako to televízne relácie predstavujú. Myslím, že tam je takých mamičiek podstatne viac ako u nás. Ale vráťme sa k štatistikám.

Napríklad až 84% verí, že ich pružná pracovná doba pomôže lepším partnerským vzťahom, zatiaľ čo až 89% uvádza, že ich časová flexibilita im otvorila dvere s možnosťou tráviť viac času s rodinou a priateľmi. A pokiaľ ide o romantické záležitosti, 42% tvrdí, že im pomohla zlepšiť ich sexuálny život! Celkovo však drvivá väčšina žien tvrdí, že keď majú časovú flexibilitu, sú šťastnejší. Podobne veria, že sa znížila ich úroveň stresu.

Takže pokiaľ sa rozhodnete buchnúť dverami vo vašej práci a pracovať z domu, tu je niekoľko spôsobov, ako môžu z flexibilnej pracovnej doby ťažiť vaše najbližšie vzťahy.

 

Váš vzťah so svojim partnerom

Medzi vašou rušnou pracovnou záťažou a poletovaním medzi šialenými školskými stretnutiami a domácimi prácami, vaše zlatíčko si vyberá tú najkratšiu zápalku. Mať flexibilný plán povinností vám môže dať viac času na rozprávanie sa spolu – aj bez zaspávania. Dokonca sa môžete stretnúť so svojim partnerom len tak pre zábavu cez obed alebo čokoľvek, čo by ste nemohli robiť, keď ste obaja v práci.

 

Váš vzťah so svojimi deťmi

Besiedky, rodičovské združenia, skúšky na strednú školu... Existuje nespočetné množstvo udalostí, ktoré sa konajú v škole vašej ratolesti. A chcete byť pri všetkom. Máte ale možnosť úplne svoj rozvrh prispôsobiť a to vám umožní vytvoriť priestor pre to, čo sa koná v živote vášho dieťaťa a aj tak dokončiť všetku prácu cez deň.

 

Váš vzťah so sebou
Iste by ste chcela stráviť aspoň 15 minúť len tak, ale nároky na váš čas to proste neumožňujú. Po tom, o čo je potreba sa postarať sa vám už ani nechce. Pracujúce matky často dajú svoje potreby ako poslednú možnosť /aj to iba ak sa nájde čas a energia/, len aby ste všetko stihla. Ale je dôležité.

Mala by ste sa sama dať na najvyššiu prioritu! Musíte byť silná žena v podnikaní, milujúca partnerka a oddaná mama! A to sa stane, pokiaľ budete pracovať z domu. Pokiaľ môžete začať a ukončiť svoj pracovný deň kedy budete chcieť, budete mať viac času ísť na zumbu či si zabehať kľudne aj pred raňajkami. Alebo sa vám žiada dočítať konečne tú knihu? Môžete sa cez obed stretnúť s kamoškami alebo dokonca mať čas ísť k lekárovi, ktorého ste odkladali celé mesiace.

Flexibilita je priateľ pracujúcej matky. Dovolí vám starať sa o veci, na ktorých vám najviac záleží – rovnako ako na vašej práci, svojej rodine a čo je najdôležitejšie, na sebe samej. 

Štítky

Neboli nájdené žiadne štítky.