Je práca z domu dobrou voľbou?


Zistite si, či je práca z domu dobrou kariérnou voľbou pre vás tým, že si odpoviete /úprimne/ na päť otázok nižšie.

Môžete pracovať nezávisle od iných?

Niekto má rád prehnaný mikro manažment šéfa, ale niektorí zamestnanci práve potrebujú dozor, aby dokončili svoju prácu. Jedným z najdôležitejších aspektov práce z domu je schopnosť pracovať takmer úplne nezávisle. Vy rozhodujete, koľko /alebo ako málo/ klientov by ste chcela mať, kedy začnete pracovný deň a koľko práce by ste chcela stihnúť. Ale sloboda, ktorú ste nemala, keď vám šéf dýchal na krk môže byť nirvána, ale tiež môže byť problém, pokiaľ nie ste zvyknutá na samostatnú prácu.

Viete samú seba podporovať?

Keď pracujete z domu, je len na vás, aby ste si našla prácu. Môžete mať pocit, že ste neustále akoby na love, takže budete musieť zistiť, či máte výdrž vždy prácu hľadať. Dokonca viac, musíte byť pripravená samú seba podporovať. Budete musieť predviesť svoje schopnosti, predchádzajúce pracovné skúsenosti a podobne. Takže budete musieť veľmi príjemne a opakovane rozprávať o sebe a o svojich úspechoch pred svojimi potencionálnymi klientmi.

Sú vaše schopnosti dobré?

Jedným z najlepších spôsobov, ako zvíťaziť nad potencionálnym klientom je predviesť svoje schopnosti a znalosti z oboru. Ale pokiaľ vaše schopnosti a informácie stratili aktuálnosť alebo sú nevýrazné, budete sa musieť niečo doučiť. Zúčastnite sa seminárov či on-line kurzov, dokonca si môžete nájsť mentora vo vašej oblasti záujmu. Ten vám pomôže aj nastoliť rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

Máte k dispozícii nástroje pro voľnej nohe?

Aj keď ste zahájila svoju kariéru práce z domu je dôležité, aby ste si pripravila pôdu pre plodnú kariéru. Napríklad budete musieť mať riadnu domácu kanceláriu, aby ste mohla fungovať čo najefektívnejšie. To ani nemusí by samostatná miestnosť, ale mal by to byť priestor vyhradený pre vašu prácu /a nie, vaša posteľ sa nepočíta/. Okrem toho že v domácej kancelárii musíte mať pripojenie k internetu, potrebujete aj pracovné softwary podľa požiadaviek vášho zamerania.

Potrebujete, aby ste mala  okolo seba spolupracovníkov?

Po rokoch strávených v práci obklopená ľuďmi bude tá posledná vec, ktorú budete chcieť byť obklopená spolupracovníkmi. Niektorí zamestnanci majú aj priateľskejší prístup a niektorí nie. Takže budete musieť zistiť, či ste človek, ktorý dostáva najlepšie nápady keď je s ostatnými alebo sa vám lepšie pracuje samostatne. Toto je podľa mňa najdôležitejšia otázka pri rozhodovaní, či je práca z domu /na voľnej nohe/ pre vás to pravé alebo nie. 

                                                                                                                                                                       Evka

Štítky

Neboli nájdené žiadne štítky.