Je vaša komfortná zóna to, čo vám bráni vášmu úspechu?

Ako vášnivá čitateľka a bystrá pozorovateľka sledujem, čo priniesol úspech druhým. Nie len pokiaľ ide o zarábanie peňazí on-line, ale v živote vôbec. Čo je spoločným menovateľom úspechu?

Pomenovanie vášho cieľa

Bez cieľov nenájdete žiadny úspech. Ako môžem byť úspešná, keď ani neviem, v akom smere chcem pracovať?

Ak chcete niečo viac, musíte robiť niečo viac, než čo ste vždy robili. Ak nie, budete vždy dostávať to, čo ste vždy dostávali. Je to naozaj jednoduché, pokiaľ máte cieľ niečo dosiahnuť, musíte vyskúšať rôzne vody a uvidíte, čo vás dostane najbližšie k dosiahnutiu tohto cieľa.

Krok mimo vašu zónu pohodlia

 „Ten, kto sa dostane najďalej je spravidla ten, kto je ochotný urobiť niečo odvážne. Inak sa loď nikdy nedostane ďaleko od brehu“ – Dale Carnegie

4-hodinový pracovný týždeň. Tim Feriss tu vraj nabáda čitateľov, aby sa vyhli nepríjemným situáciám. Jedným z problémov, ktoré navrhuje je udržať očný kontakt s každým. Aj s cudzincami v hoteli. On navrhuje, aby ste chodili po ulici a skutočne vnímali, koľko ľudí vytvorí očný kontakt.

Zmysel tohto cvičenia? Zvyknúť si vcítiť sa do nepríjemnej situácie. Je to malý krok mimo svoju zónu pohodlia. Túto knihu si čoskoro prečítam aj ja a teším sa na ňu rovnako, ako na prekonávanie svojich komfortných zón. A že ich je dosť! J

Obávam sa, že zlyhám?

Môžem celým svojim srdcom povedať, že mám šialený strach zo zlyhania. Kedysi ma strach z neúspechu držal späť a neskúšala som nové veci, ale teraz je to môj kartáčik na chrbát a poškrabkám sa ním. Zlyhanie je iba nástroj pre výuku, nie je to koniec sveta!

Ako ste na tom vy? Máte aj vy vašu pohodlnú zónu, ktorá vám znemožňuje vašu cestu k úspechu? 

                                                                                                                                               Evka

Štítky

Neboli nájdené žiadne štítky.